Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Reto Support via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
  4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand

'Clean desk policy' is win-win

Gepubliceerd op vrijdag 7 september 2018 in Support

Iets meer dan 2 minuten lezen

'Clean desk policy' is win-win

Wie heeft het niet: Een (rommel)laatje op zijn bureau, waarin het één en ander bewaard wordt aan papieren. We staan er vaak niet zo bij stil, maar het is helemaal niet zo gek dat wel eens te doen. Wat staat er eigenlijk op die papieren? Bijvoorbeeld persoonsgegevens? En, nog belangrijker: Wie kan hier allemaal gemakkelijk bij?

Tijdens lunches, vergaderingen of na werktijd je bureau op een veilige en verantwoorde manier achterlaten. Dat is ‘clean desk policy.’ In een samenleving waar privacy en veiligheid steeds meer aandacht krijgen, is het goed na te denken over ‘clean desk policy.’

Zo min mogelijk papier

We geven graag een aantal tips. Naast dat het beter is voor het milieu, is papierloos werken natuurlijk een hele goede om niet te veel rond te laten slingeren. Zorg voor een overzichtelijke opruimplek (bijvoorbeeld een ladenkastje) op je bureau waar belangrijke documenten in kunnen worden bewaard.

Ladenkastje

Een ladenkastje of -systeem op het bureau is handig voor die papieren die je toch perse wilt uitprinten. Loop zo’n laatje met papieren elke dag even na om ervoor te zorgen dat niet teveel persoonsgegevens bewaard worden. Wat weg kan, kan meteen de papierversnipperaar in. Zo komen de gegevens niet bij het oud papier terecht.

Schermvergrendeling

Het gaat verder. Als we dan meer belangrijke documenten opslaan op de computer dan zal deze goed beveiligd moeten worden. Loop je even of voor langere tijd weg van je bureau, vergrendel je apparaten dan met Vlaggetje (het Windowslogo) + L (staat voor Lock).

Wachtwoorden

Denk er ook aan wachtwoorden niet op te schrijven!! Hiervoor kan een wachtwoordmanager als Lastpass worden gebruikt. Met dit programma kunnen veilige wachtwoorden eenvoudig worden aangemaakt, gedeeld met collega’s of anderen, en bewaard. Het programma is tevens een digitale kluis. Zie ook onze blog over een goed wachtwoord.

Denk aan ramen

Ook handig om rekening mee te houden is waar je bureau staat. Is er een grote raampartij? Positioneer je bureau zo dat je niet met je rug naar een raam zit. Anderen kunnen anders eenvoudig meekijken zonder dat je dit zelf in de gaten hebt.

Naleving

Elk bedrijf bepaalt voor zichzelf hoe strikt een maatregel als 'clean desk policy' moet worden nageleefd. Voor het ene bedrijf is het belangrijker dan het andere. Wat is de verwachte veiligheidsopbrengst? En hoe voer je het in? En ga je er op controleren? Voor iedereen geldt sowieso: het kan geen kwaad bewuster om te gaan met het achterlaten van de werkplek. Eenmaal bewust, dan kost het niet heel veel extra tijd meer. Zo denken wij er bij Reto ook over. We zorgen er samen voor dat persoonsgegevens veilig zijn bij ons.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat wie in een opgeruimde en schone werkomgeving werkt, meer overzicht, rust, focus en een verhoogde productiviteit verwerft. Alleen maar win-win dus!

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
support@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.