Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Reto Support via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
 4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand

Online security begint met een SSL certificaat

Een SSL of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de URL beschermt online winkels, banken, communities, forums, blogs en andere commerciële websites waarbij gegevens worden uitgewisseld. In de browser staat standaard HTTP. Met een SSL-certificaat wordt dit vervangen voor een HTTPS en vaak een slotje, waardoor de browser automatisch weet dat de verbinding tussen de server en browser middels zeer sterke encryptie moet worden beveiligd met SSL.

Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien wat je er zelf hebt opgezet. Reto adviseert daarom om elke website te beveiligen met een SSL certificaat. Wat ons betreft een must!

Waarom een SSL certificaat?

 1. Encryptie is een must
  Bescherm (klant)gegevens tegen hackers en voldoe aan de norm van de Autoriteit Persoonsgegevens. (zie ook de wetgeving van 2018, General Data Protection Regulation)
   
 2. Verhoog conversie
  Waarborg inkomsten, +/- 80% van de bezoeker onderbreekt de transactie als het niet voldoet aan de gewenste beveiligingscriteria.
   
 3. Verbeter imago
  Met een (EV) SSL certificaat schep je vertrouwen bij klanten.

Onze SSL partners

SymantecSymantec
GlobalSignGlobalSign
DigicertDigicert
ThawteThawte
GeoTrustGeoTrust
CertumCertum

Welke certificaten leveren we?

Uitgebreide validatie én groene adresbalk
Een certificaat met een Uitgebreide validatie (Extended Validation, of EV) is geschikt voor commerciële websites zoals bijvoorbeeld webshops en banken, maar ook voor overheidsinstanties. Voor dit type validatie worden de bedrijfsgegevens gecontroleerd met behulp van een openbaar register, zoals het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als resultaat worden de bedrijfsgegevens weergegeven in de certificaat details, en het groene slotje en de handelsnaam worden getoond in de adresbalk.

 • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
 • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
 • Meer vertrouwen: hogere omzet
 • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Validatie zonder groene adresbalk
Voor een publieke website zonder commerciële doelstelling of overheidsfunctie biedt een Organisatie validatie (OV) vaak de uitkomst. Naast de controle over het beheer van het domein worden tevens de bedrijfsgegevens gecontroleerd. De bedrijfsgegevens worden in de certificaatdetails opgenomen. In de adresbalk wordt een groen slotje getoond en Google Chrome en Mozilla Firefox bestempelen de website tevens als 'Veilig'.

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Controle van bedrijfsgegevens
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Validatie zonder groene adresbalk
Domein validatie (DV) is geschikt voor niet-publieke websites. Er wordt gecontroleerd of de aanvrager beschikt over het beheer van het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Bij een succesvolle uitgifte wordt er een groen slotje getoond in de adressenbalk. Sinds kort bestempelen Google Chrome en Mozilla Firefox de website tevens als 'Veilig'.

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik SSL op hele website

Al deze toepassingen delen een aantal kenmerken:

 • De gegevens die via internet of het netwerk worden verzonden, moeten vertrouwelijk worden behandeld. Met andere woorden, niemand wil dat zijn creditcardnummer, accountlogin, wachtwoorden of persoonlijke gegevens zichtbaar zijn op internet.
 • De gegevens moeten integraal blijven. Dat betekent dat zodra de creditcardgegevens en het te betalen bedrag zijn verzonden, een hacker die tussenkomt het bedrag en de bestemming van het geld niet kan veranderen.
 • Een bedrijf moet haar identiteit kunnen bevestigen zodat klanten en gebruikers van het extranet erop kunnen vertrouwen dat ze met het juiste bedrijf zakendoen.
 • Een bedrijf moet voldoen aan regionale, nationale of internationale voorschriften inzake de privacy, beveiliging en integriteit van gegevens.

 

Zorgeloos SSL

Reto heeft ruime ervaring met SSL. Wij helpen u graag met de juiste keuze, aanvraag en installatie.

Neem contact op

Wetgeving omtrent SSL

In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot €4.500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

In 2018 gaat de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Dit is een Europese wet die naar verwachting de Wbp zal vervangen. De AP zal vanaf dat moment door de Europese Data Protection Authority (DPA) worden aangestuurd. Regels omtrent het uitvoeren van een privacy-risico onderzoek worden strenger. Ook moet de bezoeker expliciet akkoord geven dat de persoonsgegevens verwerkt mogen worden. Boetes voor overtredingen kunnen gaan oplopen tot 20 miljoen euro (of 4% van de wereldwijde jaaromzet als dit bedrag hoger is).

Tags

SSL
SSL-certificaten
Secure Socket Layer
Groene adresbalk
Transport Layer Security
TLS
Extended Validation SSL
ExtendedSSL
Certificate Authority Root
SSL-protocol
EV SSL
SHA-256
Site seal
DomainSSL
OrganizationSSL
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
support@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. Je treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.