Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Reto Support via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
 4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand

Onderhoud & Storingen

Reto staat voor openheid en eerlijkheid. Zo worden incidenten altijd gemeld via deze pagina. Ook over de oorzaak van storingen zijn we open. Iedereen mag weten wat er mis is gegaan en waarom dat mis is gegaan. Hieronder lees je of er op dit moment storingen zijn en wat de status ervan is.

Momenteel zijn er geen storingen

De meest recente incidenten:

 • [Opgelost] Storing uitgaande serverpoorten (smtp.reto.nl)
  16-07-2020 7.00 uur: De uitgaande standaard serverpoorten van Reto gaven geen doorgang.
   
 • [Gepland] Update mailplatform 
  16-07-2020 00.00 uur
   
 • [Gepland] Vervanging netwerkswitch datacenter
  11-04-2019 - Wegens een te vervangen netwerkswitch in ons datacenter kan het voorkomen dat websites gehost op onze servers rond 18.00 uur slechter bereikbaar zijn. Wij verwachten dat dit niet langer dan enkele minuten zal duren.
   
 • [Uitgevoerd] Herstart server Sara
  09-11-2018 - De server heeft een herstart nodig, hierdoor kunnen de websites op deze server enkele minuten onbereikbaar zijn.
   
 • [Opgelost ] Aanval Reto netwerk
  04-09-2018 - We zijn dit nog aan het onderzoeken. Binnenkort komt hier meer informatie over beschikbaar.
   
 • [Opgelost] Trage upgrade PostgreSQL op Sara
  07-08-2018
  - De geplande upgrade van 9.4 naar 9.6 van PostgeSQL op de Sara is onverwacht enorm vertraagd door verschillende PostGIS (Geometrische data) configuraties. Verschillende databases op de Sara zijn tussen 9.00 en 9.25 uur moeilijk bereikbaar geweest. Update: 9.25 uur: De upgrade is gelukt en de Sara beschikt over de nieuwste versie van PostgreSQL. De configuratie van GIS gaan we verder onderzoeken.
   
 • [Opgelost] Stroomonderbreking BIT-2C
  12-06-2018 - Websites niet bereikbaar. Tijdens de halfjaarlijkse black building test is datacenter BIT-2C spanningsloos geworden. Op dit moment wordt weer teruggeschakeld naar netspanning om het datacenter weer zo spoedig mogelijk weer online te krijgen. Update 09:15 uur: De UPS-en in de serverruimte zijn in bypass gezet, hierdoor is er weer stroom beschikbaar. Apparatuur die niet opstart wordt door medewerkers van BIT ingeschakeld. Update 09:25 uur: De leverancier van de UPS-en is onderweg om onderzoek te doen naar de UPS-en. Alle apparauur wordt weer ingeschakeld. Mocht uw apparatuur ingeschakeld moeten worden neemt u dan contact met Reto op. Update 9:37 uur: Rond 11.00 uur wordt de leverancier op locatie verwacht. Mocht uw apparatuur ingeschakeld moeten worden of anderzins aandacht nodig heeft, neemt u dan contact met ons op.
   
 • [Opgelost] Disk defect van servers: Londyn, Sara en Keira
  11-06-2018 - Een disk van de servers Londyn, Sara en Keira bevat wat OS-errors en zal morgennacht (12-06) vervangen worden. Alles blijft gewoon werken en niemand zal hier iets van merken.
   
 • [Opgelost] Vaste telefoon storing
  05-10-2017
  - Door een storing in de cloud telefooncentrale van 3CX zijn wij slecht bereikbaar op het vaste kantoornummer.
   
 • [Opgelost] Licentiebug firewall Reto Cluster
  25-09-2017
  - Maandagavond om 20.10 uur zijn websites op de Reto Sara, Kelsey en Londyn enkele minuten niet goed bereikbaar geweest. Gebruikers kregen een HTTP-fout 500 melding. Na onderzoek bleek dat de servers niet offline zijn geweest en het probleem 'm zat in een licentiebug van de Kerio Firewall. De bug is doorgekoppeld aan de fabrikant.
   
 • [Opgelost] Glasvezel storing Nieuwegracht 13
  09-08-2017
  - KPN heeft gister last gehad van een storing en op ons adres Nieuwgracht 13 is daardoor de glasvezelfverbinding weggevallen. Gelukkig nam de back-up internetlijn dit automatisch over. Na ongeveer 20 minuten is alles hersteld en schakelde de lijn weer terug. Na een half uur bleek de router toch niet 100% te functioneren en hebben we deze moeten herstarten waardoor er een downtime van twee minuten is ontstaan. Op de Nieuwegracht draaien geen productieprojecten en enkel klanten die een VPN verbinding hebben via onze Sophos firewall hebben er hinder van ondervonden.
   
 • [Uitgevoerd] Spoed patch “Stack Clash” Reto Kelsey
  21-06-2017
  - Gisteren (20 juni) is er een  Unix/Linux kwetsbaarheid bekend geworden onder de naam “Stack Clash”. Voor gedetailleerde informatie: https://blog.qualys.com/securitylabs/2017/06/19/the-stack-clash

  Er is hiervoor een patch uitgebracht die we vanmiddag om 16.00 uur zullen uitrollen naar de Reto Kelsey. Het betreft de componenten Kernel en GLIBC(GNU C Library). Verwachte downtime is 2-3 minuten. Gezien de potentiele risico’s van deze specifieke kwetsbaarheid op deze server hebben we besloten om af te wijken van onze reguliere patch window(s).

 • [Opgelost] Beschadigde harddisk op de Reto Sarah
  19-06-2017
  - Rond 14.24 uur kwam er een melding binnen dat één van de harddisks voor problemen zorgde op de Reto Sarah. Dit kan tot tijdelijke onbereikbaarheid hebben geleid voor klanten op deze machine. De server is meteen herstart waardoor het incident is opgelost. Na een kort onderzoek bleek dat een harddisk in de RAID niet meer lekker meekomt en vervangen moet worden. Ondertussen is er een nieuwe harddisk naar het datacenter gebracht zodat we de beschadigde disk kunnen vervangen. Voor het vervangen verwachten wij geen downtime.
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
support@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. Je treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.