Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Teamviewer via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
 4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Staat jouw wachtwoord tussen de 25 meest gebruikte?

Gepubliceerd op dinsdag 21 augustus 2018 in Support

Ongeveer 3 minuten lezen

Staat jouw wachtwoord tussen de 25 meest gebruikte?

Als internetbedrijf moeten we het onderwerp natuurlijk eens aansnijden: Wachtwoorden! Voor veel mensen is het een ware hoofdbreker.

Wat is een goed wachtwoord? Als een goed wachtwoord is bedacht, dient de volgende vraag zich al aan. Hoe onthoud je het? En als je dat net heb uitgedokterd, wordt bij een nieuwe dienst alweer om een wachtwoord gevraagd. Het hele proces begint opnieuw. Sterker nog. Een nieuwe vraag dringt zich op. Een nieuw wachtwoord bedenken? Of gewoon dezelfde gebruiken? In deze blog geven we graag wat antwoorden op deze alledaagse, maar toch prangende vragen.

Goed wachtwoord

Te beginnen met een goed wachtwoord. Wat is nu een goed wachtwoord? Laten we eerst vertellen wat in ieder geval géén goed wachtwoord is. Speciaal voor deze blog geven we jou de 25 meest gebruikte wachtwoorden (op de wereld). Zit de jouwe ertussen (😉)?

 1. 123456
 2. password
 3. 12345678
 4. qwerty
 5. 12345
 6. 123456789
 7. letmein
 8. 1234567
 9. football
 10. iloveyou
 11. admin
 12. welcome
 13. monkey
 14. login
 15. abc123
 16. starwars
 17. 123123
 18. dragon
 19. passw0rd
 20. master
 21. hello
 22. freedom
 23. whatever
 24. qazwsx
 25. trustno1

Sleutel

Deze top 25 is gebaseerd op meer dan vijf miljoen gelekte wachtwoorden. En ja echt waar: Er zijn onnoemlijk veel mensen die een wachtwoord gebruiken als 123456. We begrijpen dat wel, maar verstandig is het niet. Dit soort wachtwoorden zijn te gemakkelijk te kraken. Het is ongeveer hetzelfde als je sleutel aan de buitenkant van de deur in het slot laten zitten. Met dit soort wachtwoorden wordt het te gemakkelijk gemaakt om de persoonlijke en gevoelige informatie van mensen te stelen.

Twee stappen

Ons advies is simpel: Maak wachtwoorden langer, moeilijker en minder voorspelbaar. Een wachtwoord van minimaal twaalf tekens waarin kleine letters, hoofdletters, symbolen en cijfers zitten, zijn het beste. Het beste is om een niet bestaand woord te gebruiken, en een wachtwoord één keer in de zoveel tijd te veranderen. Wij zeggen één keer in de drie maanden. Wij werken zelf graag met twee-staps authenticatie of wel Two-factor authentication (TFA). Het is een extra stap tijdens het inlogproces. Door het gebruik van TFA is de communicatie beter beveiligd tegen kwaadwillenden, zoals hackers. Als TFA is ingeschakeld via het gebruikersaccount heeft de hacker ook een mobiele telefoon nodig en dat is vanaf zijn bureaustoel wat lastiger te verkrijgen. Bij versturen van persoonsgegevens is gebruik van TFA bijzonder aanbevolen. Omdat onze smartphone tegenwoordig verbonden is aan wat we op onze computers, laptops en notebooks doen, is een goede beveiliging hiervan eveneens een grote noodzaak geworden. We gaan steeds meer naar een samenleving waarin we onze gegevens gaan beveiligen met vingerafdrukken, stemherkenning, oogscannen, combinaties hiervan en nog heel veel meer. Maar dat voert voor deze blog nu even te ver.

Wachtwoordmanager

Terug naar het bedenken van een goed wachtwoord. Heel leuk natuurlijk, maar elke drie maanden opnieuw? En dat dan ook nog eens voor zoveel verschillende diensten. Hoe gaan we dat doen? Een goede hulp is een password-generator. Wij kunnen LastPass aanbevelen. LastPass is een soort wachtwoordmanager die helpt veilige wachtwoorden aan te maken. Tevens kan LastPass ze meteen opslaan in een digitale kluis. Door diensten zoals deze te gebruiken worden meteen een aantal problemen ‘getackeld’. Je kunt met gemak verschillende goede wachtwoorden aanmaken zonder dat je daar nu heel hard over hoeft te peinzen. Daarnaast wordt het stukje ‘onthouden’ geheel uit handen genomen. Geen briefjes vol wachtwoorden in geheime laatjes meer dus.

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.