Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Reto Support via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
  4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand
Heb je al een Verwerkersovereenkomst met ons?

Heb je al een Verwerkersovereenkomst met ons?

Om je verder op weg te helpen, hebben wij verschillende documenten beschikbaar gesteld

Lees verder

Heeft u al een Verwerkersovereenkomst met ons?

Gepubliceerd op maandag 14 mei 2018 in Support

Ongeveer 2 minuten lezen

Heeft u al een Verwerkersovereenkomst met ons?

Het zal u vast niet ontgaan zijn, vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van kracht in Nederland, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wetgeving vervangt de bestaande Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) en heeft op de meeste bedrijven een grote impact in de vorm van maatregelen die getroffen moeten worden om aan de AVG te voldoen.

Wat wil de EU met de AVG bereiken?

  • databescherming van burgers verbeteren;
  • de plicht om databeveiliging te maximaliseren;
  • eventuele datalekken verplicht rapporteren;
  • boetes voor wie niet aan de verordening voldoet.

Om de bovenstaande punten te bewerkstelligen zal er vanaf 25 mei anders moeten worden omgegaan met persoonsgegevens. Zo zullen organisaties vanaf dat moment verplicht zijn om duidelijk te vermelden wanneer en waarom persoonlijke gegevens verzameld worden. Tevens moet duidelijk zijn hoe lang de gegevens bewaard worden. Ieder persoon van wie de organisatie gegevens verwerkt, heeft het recht om hun eigen gegevens in te zien, te wijzigen of verwijderen. Wij als Reto zien deze wetgeving als een stap in de goede richting voor het veiligstellen van persoonsgegevens en het continue verbeteren van databeveiliging.

Verder zijn organisaties verplicht om persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beveiligen en om melding te maken van eventuele datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de betrokken partijen. Medewerkers moeten opgeleid worden om de vereiste documentatie bij te houden, gegevensverzoeken en inbreukmeldingen te beheren. (zie document: 'Datelekprotocol binnen Reto' hoe wij dit intern opgepakt hebben)

Sluit eenvoudig een Verwerkersovereenkomst met Reto af

Als verwerkingsverantwoordelijke moet u, als u een verwerker inschakelt, alle afspraken omtrent de verwerking van de persoonsgegevens vastleggen in een Verwerkersovereenkomst. In de AVG worden specifieke eisen gesteld aan wat er in deze overeenkomst hoort te staan. Reto heeft een Verwerkersovereenkomst opgesteld waarin de belangen van zowel de verwerkersverantwoordelijke (u) als de (sub)verwerker (Reto) worden behartigd. Het is daarom van belang dat er een Verwerkersoveeenkomst wordt ondertekend. Met het aanvullende document 'Specificatie persoonsgegevens en betrokkenen' kunt u de Verwerkersovereenkomst met ons afsluiten. Doe dit in elk geval voor 25 mei 2018!

Om u verder op weg te helpen hebben wij de volgende documenten beschikbaar gesteld:

Let op: Als u meerdere bedrijven heeft, dan is voor elk bedrijf een aparte Verwerkersovereenkomst nodig.

Neem voor meer informatie, ook om bijvoorbeeld te controleren of uw website AVG-proef is gerust contact met ons op.

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
support@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. Je treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.