Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Reto Support via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
  4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand

Advertorial: Reto, de Silicon Valley van Soest

Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2017 in Algemeen

Ongeveer 5 minuten lezen

Advertorial: Reto, de Silicon Valley van Soest

Deze week staat dit artikel over ons Internetburo in De Kleine Soester, een uitgave van de Soester Courant:

Script en code, de mannen van Reto Internetburo kunnen het vloeiend lezen en schrijven. Het bedrijf aan de Nieuwegracht is de Silicon Valley van Soest. Op ongeveer 500 vierkante meters is een zeer hoge concentratie van hoogtechnologische industrie. Dertiger Remco de Hiep is er de man aan het roer.

Wie over de drempel van het pand stapt, wandelt een moderne wereld op zichzelf binnen. Je kijkt je ogen uit in het open gebouw, waar alle ruimtes met elkaar in verbinding staan door veel glas en open deuren. Felgekleurde muren, kunst op diverse plekken, een eigen bar waar allerhande dranken kunnen worden genuttigd, zitzakken, een pingpongtafel, en voetbaltafel. Een ‘grande’ trap verbindt het boven met beneden. Schermen aan de muren waarop letterlijk de scripts en codes aan je voorbijvliegen. Het zindert en bruist hier. Hier draait het om de nieuwste gadgets en hightech spullen. Hier komen vele (computer)verbindingen samen. Hier vertoeven de sleutelbewaarders van bijna heel digitaal Soest. 

Oké…kaboem…wakker worden. Op zoek naar de Soester klei, waarop het allemaal gebouwd werd. Remco in zijn kantoor op de bovenverdieping. Hij heeft uitzicht over ‘het beneden’ door een glazenwand. Doodgewone gekleurde post-it notes op deze glazen wand, brengen de dromer weer in de realiteit. Het is Remco’s passie om dingen te ontwikkelen, te automatiseren en te laten werken. Het is keihard werken om up-to-date en vernieuwend te zijn en blijven. Maar door een team om zich heen te verzamelen dat net zo gedreven is als hij, lukt het goed om een stevige voet aan de grond te krijgen in Soest en buiten de dorpsgrenzen. 

Investeren in personeel

,,Het begint allemaal bij goed zorgen voor je medewerkers,” begint Remco te vertellen. ,,Alleen als je het goed met elkaar hebt, kun je sterk zijn met elkaar. We werken hier met veel vrijheid. Iedereen heeft de ruimte om nieuwe dingen uit te vinden en uit te proberen. Er wordt hier dan ook veel ‘gespeeld.’ Wekelijks komen we bij elkaar om onze bevindingen te evalueren en elkaar te updaten over de nieuwste technieken, snufjes, maar ook films, series en games zijn onderwerp. We zijn een internetbureau in de breedste zin van het woord. Het gaat niet meer alleen om de computer, ook de telefoon, tablet, tv, koelkast, auto en zo ontzettend veel dingen meer zijn tegenwoordig verbonden met de wereld van het internet. Het draait tegenwoordig om de beleving.” 

Bij Reto hebben alle medewerkers hun eigen discipline. Er is een back-end developer, front-end developer, grafisch vormgever en dtp-er, marketeer, fotograaf en security-deskundige in huis. Remco: ,,We willen het totaalplaatje bieden. Aan de bar of achter de pingpongtafel wordt tussen de regels door met elkaar gespard. Of aan de lunch, want dat is in ons bedrijf ook een echt momentje. Elke week is er iemand verantwoordelijk voor, en de opdracht is daarbij om die origineel te laten zijn.” De sfeer is door al deze elementen goed. ,,Een mooi moment van afgelopen week was dat we een website hadden gelanceerd. Dan staan we met z’n allen voor de monitors die hier aan de muur hangen. We kijken gespannen mee of alles goed gaat, en dan zien we opeens dat al meteen 1.200 mensen de website bekijken. En dan zijn we gewoonweg heel erg trots met elkaar en is de weg naar de bar kort ;-). Gewoon kicken is dat. Daar doen we het samen voor.”

MVO

Dat Reto stevige voet aan de grond in Soest heeft, daar werd al eerder aan gerefereerd. Bekende bedrijven waar het internetbureau voor werkt, zijn Bemer IJssalon (tv-schermen in de ijssalon gekoppeld aan de website), Grand Café De Lindenhof (website, van de servers tot de hosting), gemeente Soest, Cabrio Openluchttheater, Lijf & Visie, Sabrosa, Intersport Van Dam, Bowling Overhees, KantoorExpert en nog heel veel. Maar ook buiten Soest gebeurt veel. Remco: ,,We zijn nu bezig koppelingen te maken met de Belastingdienst, we ontwikkelen webshops voor een paar honderd supermarkten, we hebben grote webshops voor het bedrukken van vlaggen en banieren, en ook hier nog heel veer meer.” Hij is zich ervan bewust dat de bedrijfsactiviteit van Reto veel invloed heeft op de Soester samenleving. ,,We zijn aardig actief in het Soester leven. Het is de plek waar ik woon en werk en waar ik van hou, dus graag doe ik iets terug voor de samenleving. Daarom sponsoren we vele Soester goede doelen op verschillende manieren. Soms gewoon met geld, andere keren bijvoorbeeld door delen van kennis en tijd,” aldus Remco. Een kleine greep uit de goede doelen waar Reto bij betrokken is: Museum Soest, Ambachtenmarkt, SO Soest, Hospice De Luwte, SWOS, De Windhond, Haringparty, Sylvestercross, Radio Soest, WPE en het Bentinck Fonds. 

Mediahuis

Remco zit midden in een periode van grote investeringen. ,,De afgelopen twee jaar hebben we enorm geïnvesteerd in servers, beveiliging, software, infrastructuur en kennis door personeelsuitbreiding, en we zitten er nog middenin, want ik ben nog altijd hevig op zoek naar nieuwe mensen. Van administratief medewerkers tot ontwikkelaars. Als je wilt groeien, moet je durven investeren en groeien, is de ervaring die ik heb opgedaan in de afgelopen 16 jaar dat Reto bestaat. Het kan altijd beter. We zijn kritisch en willen dat wat wij doen ook echt góed is. Uiteindelijk zullen al die investeringen zich uitbetalen. Daar ben ik van overtuigd.” Uiteindelijk wil Remco een echt mediahuis neerzetten. ,,Een plek waar alle facetten in huis zijn en waar het helemaal klopt. We bouwen hard aan een eigen onderscheidende identiteit door website, marketing, fotografie en beveiliging. Alles volgens de nieuwste wet- en regelgeving. We zijn al een eind op weg, maar er valt nog heel veel meer te bereiken. Als je een droom hebt, moet je vandaag al beginnen deze waar te maken."

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
support@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. Je treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.