Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Tip-van-de-maand: 2 seconden regel in het internetverkeer

Gepubliceerd op vrijdag 16 maart 2018 in Support

Ongeveer 3 minuten lezen

Tip-van-de-maand: 2 seconden regel in het internetverkeer

Onvoldoende afstand houden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in de leeftijdsgroep van 25 tot 60 jaar. Een handig hulpmiddel voor het voldoende afstand houden, is de ‘2-seconden-regel.’ Tel bij normale (weers-) omstandigheden van 21 en 22… tot je hetzelfde punt passeert als de auto voor je, is de vuistregel van de Nederlandse politie. In het internetverkeer heb je ook de 2- seconden-regel. Dit heeft niet zo zeer iets met veiligheid te maken, maar wel met het zo optimaal mogelijk benutten van je website. Het is namelijk ‘all about’ pagespeed.

Hogere ranking

Wil je de bezoeker die jouw pagina bezoekt, op je website houden dan zal je moeten zorgen voor een snelle laadtijd van de pagina. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50 procent van de mensen verwacht dat een webpagina sneller laadt dan 2 seconden. Wij van Reto  vinden: Een goede website ziet er niet alleen grafisch mooi uit, maar is ook achter de schermen goed opgebouwd en opgeruimd. Dit is niet alleen prettig voor de programmeurs maar, nog veel belangrijker, het zorgt voor snelle laadtijden en goed indexeerbare pagina’s voor de zoekmachines. Zoekmachines als Google en Bing belonen websites met korte laadtijden met een hogere kwaliteitsscore en indirect dus met een hogere ranking in de zoekresultaten. De snelheid van je website heeft daarnaast ook invloed je conversieratio en je online omzet. Omdat websites steeds vaker via tablet of smartphones worden opgezocht is het noodzakelijk aandacht te besteden aan de snelheid van de mobiele website. Zeker met de uitrol van Google Speed Update in juli 2018 wordt de laadtijd van je mobiele website ook bepalend voor de positie van de mobiele webpagina’s in de zoekresultaten van Google.

‘Tips and tricks’

In de praktijk kan een website op verschillende vlakken vertraging oplopen. Zowel in de content als in de structuur van de achterkant van de site. Maar je bent ook afhankelijk van de plek waar de website gehost wordt en de snelheid van de internetverbinding van je bezoekers.

Een tip is om je website eens door de Pagespeed Insights tool van Google te halen. Deze tool is een uitgebreide (en gratis) tool om mee te starten. Het werkt heel simpel. Je kopieert de pagina-URL die je wilt testen en klikt op ‘analyseren’. De Insights tool geeft niet de exacte laadtijd van je pagina, maar laat wel zien welke factoren voor het grootste deel je laadtijd bepalen, zodat je kunt zien waar t meeste winst kan worden behaald als het gaat om de laadtijd van je pagina's. Ook geeft de Insights tool twee scores: een voor desktop en een voor mobiel. Test je website aan de hand van de Speed Scorecard om te zien hoe deze qua snelheid presteert. En gebruik de Impact Calculator om inzicht te krijgen in welk omzetpotentieel wordt gemist bij een trage website. Andere sites waarmee je je laadtijd kunt testen zijn: Pingdom.com,  Internetsupervision.com, WebsiteOptimization.com en Site-perf.com.

Expertise Reto

Verklein en optimaliseer je foto’s die je wilt gebruiken voor je website. Laden van foto’s kan namelijk ook vertraging opleveren. Daarnaast kan onnodige code eveneens flink wat invloed hebben op de laadtijd van je website. Reto heeft alles in huis om je aan een website te helpen die binnen de 2-seconden-regel kan worden geladen. Zo hebben we ons eigen webbased-managemant-beheersysteem Buildix waarmee we websites bouwen. Buildix heeft een aparte server voor het serveren van afbeeldingen en downloads. In dit systeem worden afbeeldingen automatisch op maat gemaakt (dus niet overbodig groot). Reto levert maatwerk. Gericht op de klant worden alleen functionaliteiten ingebouwd die voor hem van toepassing zijn. Zo heb je nooit veel overbodige code, wat de laadtijd weer ten goede komt. Meer weten? Check: www.reto.nl.

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.