Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Informatie Radio Soest weer 'on air'

Gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2019 in Algemeen

Iets meer dan 3 minuten lezen

Informatie Radio Soest weer 'on air'

Vandaag ging RadioSoest2.0 de lucht in. Niet alleen goed nieuws voor  de trouwe luisteraars van de lokale omroep, ook voor de vrijwilligers van de zender zelf. ,,Door wisseling van de wacht van  vrijwilligers die de website beheerden, hadden we de site het afgelopen jaar niet op orde. Met een site die weer strak en actueel is, maken we een nieuwe start.”

Aan het woord is Hans Groot, voorzitter van Radio Soest. Het is 2 over 10 op vrijdagmorgen en hij komt net uit de uitzending ‘Eemland 1 Aktueel‘, een programma waarbij de achtergronden worden gegeven bij het nieuws uit de regio. Ondanks het feit dat hij er net een uur praten op heeft zitten in de live uitzending, is hij ervoor te porren even wat vragen te beantwoorden. Hij is onvermoeibaar als het over zíjn omroep gaat.

Goede uitzending gehad?

Ja, was weer mooi en lekker divers. Van zaken als rouwverwerking, en wat daar allemaal bij komt kijken tot de oorlog en het oorlogsmuseum kwam voorbij. Dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk voor Radio Soest. Ik kan er mijn brede interesse en mijn kritische vragen in kwijt. Je werkt samen met mensen vóór mensen.

Wordt Radio Soest goed beluisterd?

We hebben vorig jaar een luisteronderzoek gehad, en daaruit blijkt van wel. We trekken zo’n 5000 tot 6000 luisteraars die naar specifieke programma’s luisteren. Verrassend was ook dat onder de luisteraars een grote groep is van 25 tot 40 jaar. Dat we alleen oude luisteraars trekken, blijkt dus een onwaarheid.

Hoe belangrijk is een website voor een organisatie als Radio Soest?

Van levensbelang. Het is naast de Kabelkrant waar we ook op uitzenden een belangrijk communicatiemiddel naar onze luisteraars. Eerder trokken we maandelijks zo’n 2000 tot 2500 views op de website, maar door wisseling van de wacht van  vrijwilligers die de website beheerden, hadden we de site het afgelopen jaar niet op orde. Ontzettend zonde. Bij een goede organisatie hoort een goede website. De upgrade van de site, die nu weer strak en actueel is, is voor ons een nieuwe start. We hebben een vrijwilliger die al sinds jaar en dag actief is voor Radio Soest, bereid gevonden de website te gaan beheren. Hij heeft er ontzettend veel zin in om er wat moois van te maken zodat we straks weer die 2500 views of meer kunnen gaan halen en we nog meer luisteraars aan ons kunnen binden.

Wat is er veranderd op de site?

De site is nog steeds vertrouwd maar wel gemoderniseerd. Er is een kwaliteitsslag gemaakt. De grootste verandering voor de luisteraars is vooral dat de site weer alle informatie geeft die nodig is. Onder andere komt bij veel programma’s die aangekondigd worden, nu ook een goede toelichting. De site is weer actueel.

Hoe zijn jullie eigenlijk bij Reto terecht gekomen?

We hebben in 2014 al een ‘refreshment’ gehad en toen waren we al zeer tevreden met het resultaat. We hebben dan ook geen reden of aanleiding om te gaan ‘shoppen.’ Die ‘refreshment’ in 2017 leverde ook meteen veel meer bezoekers op. Dat verwachten we nu weer.

En was het wederom een prettige ervaring?

Wat goed is bij Reto, is dat er geluisterd wordt naar de klant en goed meegedacht. De vertaling naar de website wordt vervolgens goed gemaakt. We misten in het begin nog wel een vast aanspreekpunt, maar ook hier is aan voldaan nadat we dit hebben aangegeven.”

Het is inmiddels 20 minuten later. Hans Groot moet door. Er staan nog twee overleggen voor de Radio op de agenda. ,,Ja, de omroep vult mijn agenda aardig. Maar dat is niet erg. Het is voor mij echt een hobby. Het weekend houd ik overigens strikt vrij. Dan is het tijd voor mijn privé. Dit keer begint het weekend al vanmiddag. Ik ga met vriendin en twee kleinkinderen van haar naar het Pluimveemuseum in Barneveld. Ik ben benieuwd.”

www.radiosoest.nl

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.