Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Voetballen voor iedereen door baron Sam Bentinck

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2019 in Algemeen

Ongeveer 3 minuten lezen

Voetballen voor iedereen door baron Sam Bentinck

Er was eens…zo beginnen alle sprookjes. Zo beginnen we vandaag ook onze blog. Niet omdat we een sprookje gaan vertellen. Dit verhaal is echt gebeurd. Zak onderuit in je stoel en laat je meevoeren door een bijzondere geschiedenis...

Er was eens een baron. Zijn naam was Samuel Pieter Bentinck, in de volksmond Sam. Hij zag het begin van de vorige eeuw (1909) het levenslicht. Ongeacht het flink krachtige geluid van de eerste levensschreeuw, was zeker niet meteen aan dit mannetje af te zien dat hij was voorbestemd een belangrijke rol te gaan spelen in vele mensenlevens. Zelfs nog na zijn dood. Zelfs nog vandaag de dag.

Koning Willem III

De voorgeschiedenis van dit knulletje is al een bijzondere. Want wie zich erin verdiept, zal ontdekken dat één van zijn voorvaderen Hans Willem Bentinck was, de ‘steun en toeverlaat’ van Willem III. Er is genoteerd dat koning Willem III niets deed zonder de goedkeuring van deze Bentinck. De twee – Hans Willem Bentinck was ook een intieme vriend - vierden samen veel militaire en diplomatieke successen waaronder de verovering van de Engelse troon door Willem III. Hans Willem Bentinck is het ook niet slecht vergaan. Zijn familie splitste zich in twee takken. Zo bracht hij de Engelse adellijke familie Portland voort. De Nederlandse tak van Bentincks’ familie (ook van adel) bracht veel bestuurders voort, waaronder baron Samuel Pieter Bentinck.

Burgemeester Soest

Terug bij dat kleine mannetje dat in 1909 geboren werd. Sam Bentinck werd in 1939 burgemeester van zowel Abcoude-Baambrugge als van Abcoude-Proostdij. In 1941 werden deze twee gemeenten samengevoegd waarna hij burgemeester werd van de nieuw gevormde gemeente Abcoude. In 1946 volgde zijn benoeming tot zeer gerespecteerd en gewaardeerd burgemeester van Soest. Hij bleef dit tot 1972. Voor zijn 25-jarig ambtsjubileum en zijn afscheid wilde de burgemeester geen cadeau. Hij wilde liever een stichting oprichten ‘’ter bevordering van sportbeoefening en recreatie van minder validen". De stichting werd het 'Bentinck Fonds' genoemd.

Onderscheidingen

De baron werd in zijn leven onderscheiden als Ere-Ridder van de Johanniter Orde, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Erekruis Huisorde van Oranje, onder andere door zijn werk als beschermheer van de Soester Politie Sport Vereniging (S.P.S.V.) en zijn werk als voorzitter van de Monumentenraad en Rijksslotvoogd (Hoofd Rijksdienst Kastelenbeheer).

Bentinck Fonds springlevend

Sam Bentinck overleed in 1998, maar het Bentinck Fonds dat in 1971 werd opgericht, is nog altijd springlevend, net als voor veel oud-Soesters de herinneringen aan deze bijzondere burgervader. Reto is dan ook trots een bijdrage te hebben geleverd aan de website van het Bentinck Fonds. Het Fonds laat veel onderzoek plegen naar recreatief, aangepast sporten en ondersteunt initiatieven daartoe. Waarom Baron Samuel Pieter Bentinck nu juist deze wens voor een stichting voor sport en recreatie van minder validen koesterde, is de schrijver van deze blog, ondanks speurwerk, uiteindelijk niet duidelijk geworden. Wel is helder dat nog altijd veel mensen met een beperking veel plezier beleven aan de stichting.

Reto Internetburo

Mijn collega's hebben voor het Bentinck Fonds een site neergezet die weer helemaal voldoet aan de eisen van vandaag. De website is een prachtig en helder visitekaartje voor donateurs en andere belanghebbenden. Wij sponsorden het Bentinck Fonds ook met een flinke korting op de kosten van een website. Neem zelf eens een kijkje en geniet van al het moois dat het Bentinck Fonds tot zover heeft voortgebracht.

www.bentinckfonds.nl

Foto: Jan Frommink

Eric Borgts - Voorzitter Bentinck Fonds:

'Wat een mooie website heeft Reto voor ons gemaakt. We zijn er super mee geholpen en kunnen zo weer jaren vooruit! Reto draagt het Bentinck Fonds een warm hart toe en heeft ons super geholpen met onze nieuwe website. Beloven is doen bij Reto! Bedankt!'

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.