Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Rondje Buurtbussoest.nl

Gepubliceerd op dinsdag 28 augustus 2018 in Algemeen

Ongeveer 3 minuten lezen

Rondje Buurtbussoest.nl

Vrijwilligers van de BBVSe.o. (Buurtbusvereniging Soest en Omgeving) hebben sinds deze week een gloednieuwe site over hún buslijn 575. ,,We zijn apetrots op www.buurtbussoest.nl", aldus bestuurslid Jaap Heijmans. Het is 10 voor zes als Heijmans op een donderdag aan komt rijden op busstation Soest-Zuid. Hij heeft zijn eerste rondje van Soest naar Driebergen (en weer terug) erop zitten. 18.01 uur stipt vertrekt hij voor een volgend rondje. Precies 11 minuten om hem een paar vragen voor te leggen.

Goede rit gehad?

,,Een rustige rit. Ik heb zo'n zeven passagiers geteld. Maar ik ben blij dat ik ze op hun plek van bestemming heb kunnen brengen. Dit is een lijn die voor de grote bussen van Syntus niet lucratief genoeg is. Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar."

Nu dus ook professioneel met een eigen site. Waarom heeft een vrijwilligersorganisatie die nodig?

,,Daar is een aantal redenen voor. Allereerst willen we onze passagiers natuurlijk informeren. Alle informatie over opstapplekken, vertrektijden, enzovoorts is er gemakkelijk en snel te raadplegen. Met de site kunnen we onszelf ook laten zien. De bus is er voor jong en oud. Daarnaast kunnen we via de site ook communiceren naar onze leden. Dat ging allemaal al veelal op elektronische wijze, denk aan de mail en zo. Een site was een logisch vervolg. Via een speciale login komen de leden in hun eigen digitale omgeving terecht. Wat ook goed is aan de site is dat ze een stukje zekerheid en onafhankelijkheid brengt. Het maakt onze organisatie minder kwetsbaar bij veranderingen. Door de website is de structuur van de organisatie duidelijk vastgelegd. Alle informatie zoals handleidingen, routes, wat te doen bij calamiteiten, enzovoorts is er beschikbaar. Een duurzame oplossing dus ook."

Komt het idee voor een website vanuit Syntus?

,,Nee, dit kwam vanuit de vereniging zelf. We krijgen vanuit Syntus een bedrag om het één en ander te kunnen doen. Het is geen vetpot. Het grootste deel gaat op aan de reiskostenvergoedingen voor onze vrijwilligers. Maar met het beetje dat we overhouden, wilden we iets zinvols doen. Doordat we vanuit Reto ook gesponsord worden, konden we de website mogelijk maken."

Oh ja, daar staat nog een leuke actie tegenover he?!

,,Ja, onze busjes, we hebben er vier, worden binnenkort bestickerd met het logo van Reto Internetburo. Een mooie deal."

Hoe zijn jullie eigenlijk bij Reto terecht gekomen?

,,Onze penningmeester kent Reto al jaren via een andere vereniging waarvoor eveneens een website is gemaakt. We zijn gaan kennismaken en we vonden het echt een aansprekende organisatie. Er hangt een jonge, frisse, creatieve en leuke sfeer. Wij zijn ons ervan bewust dat de buurtbus een wat oubollig imago heeft. Dat hoopten we er een beetje van af te halen door een samenwerking met deze club. De buurtbus is er voor iedereen. Voor jong én oud."

En was het inderdaad prettig samenwerken met dat clubje jonge internettalenten?

,,We hebben creativiteit gezien, efficiëntie, deskundigheid. Heel prettig. Met het resultaat zijn we ook heel blij. We hebben weer een gebruiksvriendelijke website, die er mooi uitziet en duidelijk is ingericht. Tevens kunnen we de site ook heel goed zelf beheren. We zijn er echt op vooruit gegaan."

Het is 18.00 uur. Dat karakteristieke geluid klinkt: De motor wordt gestart. De lichten ontstoken. Jaap Heijmans wil de deur sluiten als nog net een jongeman komt aangerend. Die verzucht: ,,Gelukkig, toch nog gehaald." Met een toeter, een zwaai en een grote glimlach op zijn gezicht vertrekt Jaap Heijmans. Op naar Driebergen-Rijsenburg, via Soesterberg en Zeist. Zes dagen in de week, elk uur, doet lijn 575 dit rondje. Zie voor alle informatie:

www.buurtbussoest.nl

Meer artikelen
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.