Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Teamviewer via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
 4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Redirect Manager

Websites veranderen vaak, heel vaak. Webpagina’s of -adressen worden aangepast of verwijderd. Daardoor kunnen bezoekers en zoekmachines wel eens de weg kwijt raken. Dat is een probleem, want als bezoekers bot vangen op een webpagina of -adres, hebben ze de neiging om weg te surfen. Daarnaast  scoor je minder hoog in de resultaten van zoekmachines. Gelukkig kun je bezoekers en zoekmachines altijd de weg wijzen met een Redirect Manager. Dat is een soort omleiding, net zoals bij werkzaamheden op de weg.

Hoe maak je een Redirect Manager? Ga in Buildix naar de Redirect Manager vinden. Als je hier op klikt, kom je in een blanco scherm terecht. Je gaat hier zelf een Redirect aan maken. Klik bovenin links op het Plusje. Vul naam in (wel verplicht, maar er gebeurt verder niets mee). Selecteer bij Status Header of het om een Tijdelijke (307) of Permanente omleiding (301) gaat.

Er bestaan 5 type redirects

 • 301: permanente redirect.
  Met een 301 redirect geef je aan dat een URL (een webadres) permanent is verhuisd naar een andere URL. In veel gevallen is dit de beste oplossing omdat zoekmachines de waarde van de oude pagina, inclusief alle links, (voor een groot deel) meenemen naar de nieuwe pagina.
   
 • 302: tijdelijke redirect (found).
  Met een 302 redirect geef je aan dat een pagina tijdelijk is verplaatst naar een andere pagina. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden voor een tijdelijke actiepagina. In veel gevallen geniet echter een 301 of een 307 redirect de voorkeur.
   
 • 303: vervangende redirect.
  De 303 see other redirect kan gebruikt worden voor pagina’s waar het niet de bedoeling is dat een gebruiker meerdere keren opnieuw een pagina bezoekt waardoor bijvoorbeeld een formulier telkens opnieuw verzonden kan worden. De 303 redirect geeft dan aan dat geschakeld moet worden naar een ‘get request’.
   
 • 307: tijdelijke redirect.
  De 307 is vergelijkbaar met de 303 redirect met het verschil dat in plaats van het veranderen van de wijze waarop de informatie van de ene naar de andere techniek ingediend wordt, dezelfde techniek gebruikt wordt.
   
 • 308: permanente redirect (experimenteel):
  Identiek aan de 307 redirect met het verschil dat de wijziging permanent is.

Permanente omleiding (301 redirect)

Gaat het om een permanente omleiding, vul dan bij ‘Redirect vanaf’ het webadres in dat vervallen is. Dit doe je zo: begin met een slash (/), en dan de rest van het adres. Stel je website is hoiditismijnwebsite.nl en je pagina hoiditismijnwebsite.nl/ditisdecontactpagina is vervallen, dan tik je hier in: /ditisdecontactpagina (* alles ervoor hoef je dus niet in te vullen). Bedenk goed waar je je bezoekers (of de zoekmachines) naar om wilt leiden. In dit voorbeeld willen we ze leiden naar hoiditismijnwebsite.nl/contact (heel wat efficiënter dan ‘ditisdecontactpagina’. Dan vullen we in /contact.

Is een pagina gewoon helemaal vervallen, dan zou je ook kunnen doorlinken naar de Homepage. Dan vullen we in /. De slash (* oftewel /) verwijst naar de Homepage, alleen de slash is dus voldoende om in te vullen. Bij omschrijving kun je voor je zelf een notitie maken. Alleen nog even bij ‘Actief’ Ja selecteren, en dan Opslaan&Afsluiten (links boven), en je bent klaar.  

Tijdelijke omleiding (307 redirect)

Gaat het om een tijdelijke omleiding, selecteer dan bij Status Header 307. Vul dan Start- en Einddatum in. Je geeft zo aan welke periode de tijdelijke omleiding betreft. Bij ‘Redirect vanaf’ vul je het webadres in dat vervallen is. Dit doe je zo: begin met een slash (/), en dan de rest van het adres. Stel je bent kaasboer en je website is ikbenkaasboer.nl en je pagina ikbenkaasboer.nl/aanbiedingkaaskoekjes is vervallen. De aanbieding rond de kaaskoekjes geldt namelijk niet meer. Dan tik je hier in: /aanbiedingkaaskoekjes (* alles ervoor hoef je niet in te vullen). Bedenk goed waar je je bezoekers (of de zoekmachines) naar om wilt leiden. Het volgende kan een stuk efficiënter zijn. Leid je bezoekers bijvoorbeeld naar een algemene aanbiedingenpagina. Dan hoef je niet bij elke aanbieding een nieuwe webpagina aan te maken. We leiden onze bezoekers in dit voorbeeld dan bijvoorbeeld naar ikbenkaasboer.nl/aanbiedingen. Dan vullen we in het invulveld /aanbiedingen in (* de slash  - oftewel / - verwijst naar de Homepage). Bij het invulveld Omschrijving kun je voor je zelf een notitie maken. Alleen nog even bij ‘Actief’ Ja selecteren, en dan Opslaan&Afsluiten (links boven), en je bent klaar.  

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.