Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Teamviewer via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
 4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Opmaakeditor (alle knoppen)

Opmaakeditor (alle knoppen)

De opmaakeditor (zie plaatje boven) vind je als je tekst wilt gaan typen voor bijvoorbeeld een nieuwspagina, of een websitepagina. In de opmaakeditor staan een hele hoop handige knoppen om te gebruiken. Bijvoorbeeld om de tekst op te maken, maar ook om links toe tevoegen, of een filmpje, of bijvoorbeeld een formulier. De knoppen zijn veelal toepasbaar te maken op een bepaald stuk tekst, door eerst dat bepaalde stukje tekst te selecteren, en vervolgens op de benodigde knop te drukken. Hieronder een uitleg van de verschillende knoppen in de Editor.

Knippen: Hiermee kun je tekst knippen (de tekst verdwijnt), en ergens anders plakken.

Kopiëren: Hiermee kun je tekst kopiëren (de tekst blijft staan), en ergens anders plakken.

Plakken: Hiermee kun je tekst die geknipt is, of gekopieerd, elders plakken.

Plakken als platte tekst: Met deze functie kun je een tekst zonder opmaak plaatsen in je pagina.

 • Selecteer een tekst die je wilt kopiëren;
 • Kopieer de tekst dmv CTRL + C (Windows) of CMD + C (MAC);
 • Klik op het platte tekst invoegen icoontje;
 • Plak de tekst dmv CTRL + V (Windows) of CMD + V (MAC);
 • Klik op invoegen.

De gekopieerde tekst is nu geplaatst op je website zonder opmaak

Plakken vanuit Word: Vind je het gemakkelijk om eerst uw blog te schrijven in Word? Met deze functie kun je een Word document plakken in Buildix. De werking is hetzelfde als de stappen van “Platte tekst invoegen”. Teksten kopiëren en plakken vanuit Word wil nog wel eens wat problemen opleveren met de opmaak. Mocht deze functie niet goed werken, gebruik dan gewoon de “platte tekst invoegen” functie.

Ongedaan maken: Door deze functie te gebruiken kun je het voorgaande wat je getypt hebt ongedaan maken.

Opnieuw uitvoeren: Het kan zijn dat je een tekst hebt verwijderd die je wilt terug halen. Of wellicht heb je te vaak op de ongedaan knop gedrukt? Door de “opnieuw doen” knop te gebruiken kun je eenvoudig je tekst weer terug halen

Printen: Met deze knop kun je je tekst uitprinten.

Loepje: Met het loepje kun je zoeken naar bepaalde woorden/zinsneden uit je tekst (en vervangen voor iets anders).

Vervangen: Met deze knop kun je zoeken naar bepaalde woorden/zinsneden uit je tekst (en vervangen voor iets anders).

Alles selecteren: Hiermee kun je in één keer alle tekst selecteren.

Opmaak verwijderen: Verwijdert alle tekstopmaak van de tekstselectie. Handig als een tekst opmaakcodes bevat die je moeilijk kunt selecteren en toch kwijt wilt raken.

Formulier: Maak online registreren en reageren gemakkelijk met het toevoegen van een formulier op je website. Of het nu gaat om een contactformulier, informatieaanvraag, inschrijfformulier of een korte enquête, alle soorten formulieren zijn mogelijk. Je kunt zelf aangeven welke velden ‘verplicht’ zijn. Met deze knop kun je een formulier maken voor op je webpagina. Een belangrijke functie van een website is dat je als eigenaar gemakkelijk in contact komt met de bezoekers. Dat kan bijvoorbeeld met een contactformulier. De bekendste toepassing van het formulier bevindt zich meestal op de contactpagina. Bezoekers kunnen hun naam en e-mailadres invullen en vervolgens een bericht bijvoegen.

Selectievinkje: Met deze knop kun je een selectievinkje toevoegen aan je formulier.

Keuzerondje:  Met deze knop kun je een keuzerondje toevoegen aan je formulier.

Tekstveld: Eénregelig tekstveld (bijvoorbeeld een naam invullen, is zonder enters)

Tekstvak: Meerregelig tekstveld, voor vragen, opmerkingen en toelichtingen.

Selectieveld:

Knop:

Afbeeldingsknop:

Verborgen veld: informatie invoegen in het formulier die de bezoeker van de website niet ziet, maar wel wordt meegezonden bij het versturen

Toon blokken: ??????

Maximaliseren: Wanneer je deze functie gebruikt ga je over naar volledig scherm. Hiermee kun je je volledig focussen op het te schrijven artikel.

Broncode: Met deze knop kan je wisselen tussen de twee views van de editor. Deze twee views zijn enerzijds de WYSIWYG voorstelling en de broncode view anderzijds. Je ziet dus respectievelijk hoe het element zal worden voorgesteld en wat de achterliggende HTML-code is. Klopt deze info?

Toegankelijkheid controleren: Hier kun je controleren of je tekst gehandicaptenproof (voor slechtzienden en slechthorenden) is.

Vet: Maak uw tekst vetgedrukt

Cursief: Maak uw tekst schuingedrukt

Onderstrepen: Gekozen tekstfragment 'Onderstrepen'

Doorhalen: Gekozen tekstfragment 'Doorhalen

Subscript: Kleine letters maken onder de tekstregel. Bijvoorbeeld bij H2O (h2o)

Superscript: Kleine letters maken boven de tekstregel (bijvoorbeeld 1e )

Genummerde lijst invoegen: Maak een genummerde opsommingslijst:

 1. Opsomming 1;
 2. Opsomming 2;
 3. Opsomming 3;
 4. Opsomming 4;
 5. Opsomming 5.

Opsomming invoegen: Maak een opsomming

 • Opsomming 1
 • Opsomming 2
 • Opsomming 3
 • Opsomming 4
 • Opsomming 5

Inpringing verkleinen: Inspringniveau van het gekozen tekstfragment verkleinen

Inspringing vergroten: Inspringniveau van het gekozen tekstfragment vergroten

Uitlijnen: Met de uitlijnknoppen kun je een tekst links uitlijnen, centreren of rechts uitlijnen.

Uitvullen: Door deze functie worden de geselecteerde regels over de gehele breedte van de pagina uitgevuld. Wanneer u gebruik maakt van weinig woorden kan er grote ruimte tussen de tekst ontstaan. Maak dus gebruik van veel kleine woorden.

Link invoegen/wijzigen: Je kunt de link knop (soort paperclip) gebruiken om een “link” te maken met een andere pagina. Deze pagina kun je intern linken naar je eigen website of extern linken naar een andere website.

Link verwijderen: Je kunt op de volgende manier een link verwijderen. Selecteer de huidige tekst link. Klik op het Unlink ankertje. De link is hiermee verwijderd.

Interne link: voor een link naar een ander deel binnen de pagina.

Afbeelding:

Flash:

Youtube-video insluiten: hiermee kun je een youtube video bestand op uw webpagina tonen. De makkelijkste weg is om de video-url in het vlak te plakken (webadres waar de film op Youtube staat), en dan op ok te drukken. De video verschijnt dan vanzelf.

Tabel invoegen: Een tabel invoegen op de plaats van de cursor.

Horizontale lijn invoegen: Ga op de plek staan in de tekst waar de lijn moet komen. Als je nu de knop indrukt, verschijnt een lijn die ook op de website zal worden weergegeven.

Speciaal teken invoegen: Tekens als ë, è, ï, ö Ï zijn speciale karakters voor het internet. Wanneer je deze tekens vanaf je toetsenbord invoert, kunnen deze fouten veroorzaken in verschillende browsers. De karakters worden dan door de browser onjuist omgezet. Als je gebruik wilt maken van speciale karakters gebruik dan deze “karakters invoegen” functie.

Pagina-einde invoegen: In Word wordt automatisch een pagina-einde toegevoegd aan het einde van elke pagina. Je kunt een pagina-einde ook handmatig invoegen als je een nieuwe pagina wilt beginnen in het document.

Iframe: Een inline frame is een frame dat is opgenomen binnen een document dat wordt weergegeven in een venster of in een ander frame. Je kunt het beschouwen als een opening in het document, waar doorheen je een ander document ziet. Inline frames worden ondersteund door Microsoft Internet Explorer 3.0 en hoger, Netscape Navigator 6.0 en hoger, Mozilla, Firefox en Opera 4.0 en hoger.

Normaal/ Opmaak: Gekozen tekstfragment een specifieke stijl geven. Bijvoorbeeld om een link een bepaalde speciale opmaak mee te geven.

Lettertype: Gekozen tekstfragment een bepaald lettertype meegeven.

Lettergrootte: Gekozen tekstfragment een specifieke lettergrootte geven

Tekstkleur: Door op het driehoekje naar onder te klikken, kun je een gewenste tekstkleur selecteren. Dit kan handig zijn je bijvoorbeeld een bepaald stuk tekst wilt laten opvallen. Gebruik de kleuren niet overmatig. Hierdoor wordt de pagina onrustig.

Achtergrondkleur: Door op het driehoekje naar onder te klikken, kun je een gewenste tekst kleur selecteren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een bepaald stuk tekst wilt laten opvallen. Gebruik de kleuren niet overmatig. Hierdoor wordt de pagina onrustig.

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.