Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Openingstijden

Om jouw publiek van dienst te zijn, wil je graag de actuele openingstijden weergeven op je website.  Ook dit kan in Buildix. Open van maandag tot en met vrijdag op kantooruren? Of heb je elke dag van de week andere openingstijden? Misschien maar een paar keer per jaar geopend? Of juist aangeven welke dagen je niet geopend bent (bijvoorbeeld ivm feestdagen)? Het kan allemaal. Hoe? Dat leggen we hieronder uit.

Open de module Openingstijden. Als je hier op klikt, kun je een nieuw item aanmaken. Geef dit item bijvoorbeeld de naam van jouw bedrijf. Een nieuw item aanmaken doe je door op het plusje (of N) te drukken links bovenin in je scherm (naast de zwarte verticale balk). Als je klikt op het aangemaakte item, kom je erin (je bent inmiddels bezig de structuur van je openingstijden op te zetten).

Standaard openingstijden

Heb je standaard openingstijden, bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur? Maak dan hier een mapje aan dat je bijvoorbeeld maandag tot en met vrijdag noemt. Je maakt het mapje aan door op het plusje linksboven te drukken.

De invulvelden met een Rood Sterretje erachter moet je in ieder geval invullen. Geef Naam op: Van maandag tot en met vrijdag. Geef Soort op: Gaat het om iets wat standaard geldt? Of is het een afwijkende tijd? In dit geval kan Standaard worden aangevinkt. Vul Status in. Het gaat om Openingstijden, niet om de tijden/momenten dat je Gesloten bent. Vul de Starttijd en Eindtijd in. Bijvoorbeeld van 9.00 tot 17.00 uur. Wanneer gaat het in? Het is handig om een begindatum in het verleden te pakken. Dan worden de openingstijden ook meteen zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de datum wanneer je begonnen bent met je bedrijf. Al is een week eerder ook prima. Je kunt ook een toekomstige datum nemen. Laat het dan op een maandag starten. De openingstijden zijn dan bij publicatie niet meteen zichtbaar, maar pas op de ingevulde datum. Zet onderin alvast een vinkje bij Publiceren. Je bent overigens nog niet klaar.

Ga naar het tweede tabbladje Terugkeerpatroon. Hier geef je het Terugkeerpatroon aan. In dit geval kan Dagelijks worden aangevinkt. En Ja bij Alleen maandag tot en met vrijdag. Een einddatum mag worden ingevuld als deze bepaald is, maar hoeft niet te worden ingevuld als dit onbepaald is. Dit allemaal ingevuld? Druk dan bovenin (iets links) op Opslaan, of Opslaan en Sluiten. Kijk op je website of jouw bijdrage goed zichtbaar is geworden. Door op F5 te drukken ververs je je webpagina.

(NB. Reto zorgt voor een link naar de juiste plek op jouw website. In overleg met jou wordt bepaald waar de Openingstijden moeten komen. Vervolgens zorgen medewerkers van Reto ervoor dat daar een plekje wordt gemaakt. Je hoeft zelf als het ware alleen de inhoud te vullen.)

Afwijkende openingstijden

Heb je een afwijkende openingstijd op een bepaalde dag? Bijvoorbeeld doordat het koopavond is op donderdag of doordat op zaterdag korter wordt gewerkt, dan kan dit ook worden gepubliceerd. Doe dit door een nieuw mapje aan te maken. Voor de donderdag maak je een mapje apart aan. En voor de zaterdag ook. Voor de duidelijkheid een voorbeeld van een afwijkende openingstijd voor de donderdag. Ga in het mapje donderdag. Zet bij Naam Donderdag neer. Vink bij Soort het vakje Afwijkend aan (het is immers een afwijkende openingstijd op deze dag). Het gaat om een Openingstijd dus bij Status mag Open worden aangevinkt. Vul Starttijd en Eindtijd in, bijvoorbeeld van 9.00 tot 21.00 uur. Zet ingangsdatum ook op een datum in het verleden. Publiceren? Ja!

En dan door naar tabbladje Terugkeerpatroon. Dit keert elke week terug. Dus Wekelijks aanvinken. Bij Dagen van de week kan de Donderdag worden aangevinkt. Einddatum optioneel invullen, bijvoorbeeld wel als de einddatum is bepaald, anders niet.

Verwijderen

Heb je een fout gemaakt in je publicatie van de Openingstijden? Ga dan naar het mapje waarin de fout zit en druk op verwijderen. Wederom een voorbeeld: stel je besluit niet meer op koopavond open te gaan. Ga naar het mapje donderdag. Als je hierin zit, kun je rechtsboven het Prullenbakje vinden en het woord Verwijderen. Als je hier op drukt, verdwijnt de afwijkende tijd voor de donderdag. Er zal op de website weer de standaardtijd staan (die je voor de maandag tot en met vrijdag had aangemaakt). (welk prullenbakje nu gebruiken? Rik en ik dachten er anders over)

Gesloten

Je maakt de dagen dat je gesloten bent, apart aan. Ben je op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten, dan maak je deze apart aan. Hierbij de beschrijving voor Eerste Kerstdag: Maak een mapje Eerste Kerstdag aan in het veld waar je ook al je openingstijden hebt en de dagen waarop afwijkende openingstijden gelden. Als je op jouw net gemaakte mapje Eerste Kerstdag klikt, zit je in het mapje. Hier vul je bij Naam Eerste Kerstdag in. Invulveld Soort mag op Afwijkend worden gezet. Het is immers afwijkend van wat er standaard geldt voor werkdagen. De Status mag in dit geval op Gesloten worden gezet.  In dit geval hoeft er geen Starttijd en Eindtijd worden ingegeven. Ingangsdatum is 25-12-2018 (is voorbeeld). Dan Publiceren op Ja zetten.

We zijn nog niet klaar, want we gaan naar het tabbladje Terugkeerpatroon. Terugkeerpatroon mag op Jaarlijks worden gezet. Je bent immers jaarlijks op 1e kerstdag gesloten. Einddatum is optioneel, bijvoorbeeld wel opgeven als de einddatum is bepaald (je weet bijvoorbeeld dat je vanaf 2020 wel op Eerste Kerstdag open zult zijn), anders niet.

Afwijkend gesloten

Kerst en Oudejaarsdag zijn elk jaar op dezelfde datum. Hemelvaart of Tweede Paasdag is elk jaar op een andere datum. Hier moet dus iets anders mee om worden gegaan. Een voorbeeld voor Tweede Paasdag. Maak een mapje Tweede Paasdag aan in het veld waar je ook al je openingstijden hebt en de dagen waarop afwijkende openingstijden gelden. Als je op jouw net gemaakte mapje Tweede Paasdag klikt, zit je in het mapje. Hier vul je bij Naam Tweede Paasdag in. De Soort mag op Afwijkend worden gezet; het is immers afwijkend van wat er standaard geldt voor werkdagen. De Status mag in dit geval op Gesloten worden gezet. In dit geval hoeft er geen Starttijd en Eindtijd worden ingegeven. Ingangsdatum is de datum waarop Tweede Paasdag in het betreffende jaar zal vallen. Dan Publiceren op Ja zetten.

We zijn nog niet klaar, want we gaan naar het tabbladje Terugkeerpatroon. Terugkeerpatroon mag in dit geval op Geen worden gezet. Je bent immers alleen een betreffend jaar, bijvoorbeeld 2018, op die datum gesloten omdat het dan Tweede Paasdag is. Einddatum hoeft niet te worden ingevuld.

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.