Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Nieuws

Nieuws

Onder Nieuws zijn de verschillende thema’s/onderwerpen (je kunt het ook mapjes of tabs noemen) te vinden waaronder nieuws moet komen. Klik op een thema waar een nieuw nieuwsbericht onder moet komen. Bovenin vind je de link + Nieuw (N), als je hier op klikt, kun je een nieuw nieuwsbericht aanmaken aan de hand van een soort nieuwsformulier. Vul titel in. De Nieuwsdatum, oftewel de datum waarop het nieuwsartikel moet worden gepubliceerd. Dit kan ook een datum in het verleden of in de toekomst zijn. Als je een datum in het verleden kiest, verdwijnt het nieuwsbericht tussen de oudere berichten rondom die datum. Bij een datum in de toekomst zal het nieuwsbericht automatisch online gaan als de datum bereikt is. Kijk vervolgens naar de foto die je erbij wilt hebben. Heb je ‘m al geüpload via Bestandsbeheer? Zo ja; dan kun je ‘m nu terugvinden in Buildix.

Foto laden bij nieuwsbericht

Wil je een foto laden bij je nieuwsbericht, dan druk je bij foto op Bladeren. Een pop-up-scherm verschijnt met een zoekregister van Bestandsbeheer van Buildix. Rechts kun je bijvoorbeeld je eigen gemaakte map zoeken, of andere mappen (zoals upload 2018). De link ‘Recent toegevoegd' meteen eronder is ook een handige link, want dan vind je de laatst toegevoegde bestanden. Klik op de foto die je wilt hebben. Soms duurt het laden even. In principe hoef je hier niet op te wachten. Links onderin verschijnt de foto die je geselecteerd hebt (ook hier hoef je in principe niet op te wachten). Je moet alleen nog even zelf op de knop Selecteren eronder klikken. Je ziet de foto dan verschijnen in het Nieuwsformulier dat je aan het invullen was (in principe hoef je ook hier niet op te wachten).

Fotoalbum maken

Naast Algemeen (de plek waar je je nieuwsformulier kunt invullen) vind je het tabblad voor het toevoegen van een Fotoalbum. Bij Selecteer vind je alle albums die er zijn in Bestandsbeheer. Hier kun je het benodigde album selecteren. Van belang is dat je in Bestandsbeheer zelf al de juiste selectie hebt staan (en eventueel overbodige foto’s al verwijderd hebt, zie instructie over verwijderen van foto’s uit fotoalbum), want hier kun je niets meer wijzigen. Het fotoalbum wordt in z’n geheel overgepakt en erbij geplaatst. Ook kun je afbeeldingen van je telefoon uploaden. Ben je ergens, en je wilt meteen een foto op je website uploaden, dan mail je naar 9491a53172123c3771ee6b94fe675d8220c845f4@buildix.nl (alvast van tevoren opslaan in je mailcontacten!) en dan wordt de foto meteen naar de goede plek in Buildix gestuurd en online gezet op je website (HOE WERKT DIT PRECIES? zie ook bestandsbeheer).

Je kunt ook de volgorde van foto’s handmatig aanpassen. Dit werkt heel simpel: je kunt ze naar de juiste plaats verschuiven door ze op te pakken.

Opmaakeditor

Nu kun je je nieuwsbericht tikken. Kop hoeft niet meer. Die heb je al bij Titel neergezet. Begin meteen met de introducerende eerste alinea. Maak bijvoorbeeld de intro dikgedrukt. Je ziet boven het tekstvak de WYSIWYG-opmaakeditor (lijkt ook een beetje op die in Word) om je tekst op te maken. We beschrijven hier een aantal functies die zeker vaak gebruikt zullen worden. Elders in deze handleiding is een aparte alinea te vinden over alle functionaliteiten van de Opmaakeditor.

De dikke B staat er bijvoorbeeld (onderste regel), waarmee je geselecteerde tekst dikgedrukt kunt maken (zoals de introducerende eerste alinea). Zoals je kunt zien, kun je tekst ook schuingedrukt neerzetten of onderstrepen. Een tekst kopiëren vanaf je computer (elders) naar dit vlak, kan ook (gewoon control C en Control V). Handig is dan om de geplakte tekst nog even van alle opmaak te ontdoen door de tekst te selecteren en vervolgens het knopje Tx (symbool) in de bovenste regel (=opmaak verwijderen) te gebruiken. Als je links wilt maken naar externe websites of naar elders een pagina binnen je eigen website dan selecteer je een woord waar de link onder moet komen en klikt vervolgens op het symbooltje paperclip (link invoegen/wijzigen) in de opmaakeditor. Een pop-up-schermpje verschijnt. Vul de URL (oftewel het webadres in) onder het eerste tabje Linkomschrijving (Let op: je kunt http of https selecteren. De meeste sites beginnen tegenwoordig met https!). Onder het tabje Doelvenster selecteer je Nieuw Venster Blank. Daarmee zorg je ervoor dat als iemand op een link klikt in jouw webtekst, er een nieuwe tab geopend wordt. Je bezoeker verdwijnt dus niet naar een andere website (als het om een link naar een externe website gaat). Je wilt je bezoeker natuurlijk ook graag op je eigen website houden. Als je een losse link wilt maken (bijvoorbeeld onderaan je tekst) dan kun je onder het tabje Geavanceerd onder Stylesheet-klassen het volgende intikken: button1 (echt op deze wijze geschreven). Je tekst krijgt zo een op zichzelf staande link los van de tekst. Vervolgens druk je op OK en is je link gemaakt.

Optimaal functionerende tekst

Een optimaal functionerende tekst voor een website moet voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Het gaat niet alleen om de verschaffing van informatie, de tekst moet bijvoorbeeld ook zoekmachine geoptimaliseerd zijn (goed vindbaar voor zoekmachines zoals Google). Daarnaast moet de tekst prettig leesbaar zijn voor bezoekers. Niet te lang, boeiend, op een heldere manier opgemaakt en resultaat gericht. Ook deze eigenschappen werken mee aan een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

Relevante links en tussenkopjes

Relevante tussenkoppen en linken maken een tekst overzichtelijk. Links op de website helpen bezoekers schakelen tussen verschillende pagina’s van een website. Ze kunnen linken naar producten die worden beschreven, of naar een subpagina, of bijvoorbeeld naar een andere alinea. Ook kunnen links gebruikers snel naar externe webpagina’s brengen. Dit alles verhoogt natuurlijk de gebruiksvriendelijkheid van de website. En links binnen de eigen website, kunnen ervoor zorgen dat een bezoeker langer op de site blijft rondhangen. Als jij verdieping kunt bieden met linkjes naar relevante pagina’s over het onderwerp, dan zuig je een bezoeker je website in. De links moeten wel relevant zijn, dus plaats ze bewust. Verwerk ze in originele tekst, maar laat de inhoud van de link corresponderen met het woord waar je de link in verwerkt. Dit is van belang voor zoekmachines als Google die dan goed kunnen zien hoe de structuur van je website in elkaar zit, wat weer helpt bij het makkelijker vindbaar maken van je pagina. Een voorbeeld: wil je in je tekst een link verwerken naar de contactpagina, zorg dan dat de link onder het woord ‘contact’ staat of een soortgelijke term, en niet onder ‘neem’ (bijvoorbeeld in Neem contact op) of een ander nietszeggend woord in de zin. Houd het relevant. Ook de woorden ‘klik hier’, zijn minder om te gebruiken. De tekst is weinig origineel, en komt los te staan van de rest van de tekst. Daarnaast kan een zoekmachine weinig met deze woorden. De zoekmachine weet niet waar de tekst over zal gaan als je deze link gebruikt.

Publiceren

Een knop onderaan de pagina (onder het tekstvak). Vergeet vooral niet deze op Ja te zetten, of op Nee te houden als je er nog in wilt werken. Bij Ja krijgt de titel van je nieuwsbericht in het overzicht kleur. Niet gepubliceerde maar al wel aangemaakte teksten, blijven grijs. Bij Ja verschijnt je aangemaakte tekst op je website (binnen luttele seconden. Druk even op refreshen = F5).

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.