Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om AnyDesk te downloaden. Zowel Windows, MacOS, Android als Linux desktops worden ondersteund. Al in het bezit van Reto Support (AnyDesk)? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

 1. download Reto Support via onderstaande knop;
 2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
 3. opstarten van Reto Support (AnyDesk);
 4. geef het AnyDesk-adres op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
 5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Windows 

MacOS | Android | Overige

Ondersteuning
op afstand
Wegens COVID-19 zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar.
Daarom verzoeken wij u om support@reto.nl te mailen in plaats van te bellen.
Firewall

Bescherm je netwerk van binnen en van buitenaf

Managed firewalls

Een firewall is de oplossing om een netwerk te beschermen tegen misbruik van buitenaf. Het interne netwerk wordt beschermd tegen ongewenst verkeer zoals aanvallen van hackers maar ook inbraken via virussen, spyware en spam. Het netwerkverkeer wordt via de firewall doorgelaten of tegengehouden. De regels worden door ons in overleg opgesteld. Gebruikers van computers achter een firewall merken weinig of niets zolang de poortnummers van de protocollen die zij gebruiken niet door de firewall worden geblokkeerd. Een managed firewall (een beheerde firewall) wordt steeds vaker toegepast in bedrijven die zelf niet genoeg kennis hebben van beveiliging van netwerken.

Anti-Virus

Een voorbeeld uit de praktijk: een computer in het eigen netwerk is besmet met een virus dat ervoor zorgt dat elke seconde 100 e-mails verzonden worden via de internetverbinding. De kans is groot dat de provider dan de verbinding afsluit en het bedrijf vervolgens dagenlang zonder internet komt te zitten. Met behulp van de firewall is de computer met het virus snel gevonden en vervolgens gemakkelijk te isoleren van het internet. Betrokken medewerkers kunnen zo ongehinderd verder werken.

Web filtering

De firewall is ook zeer geschikt om het internetbeleid van de organisatie in te richten en op te volgen. Zo kunnen regels worden ingesteld voor het gebruik van social media, streaming media en websites en ook bepaalde services blokkeren of alleen voor bepaalde gebruikers beschikbaar maken.

Netwerksegmenten

De netwerkaansluitingen op de firewall zijn onderling te verdelen in verschillende netwerksegmenten. Op de WAN aansluiting is altijd het modem aangesloten. Andere poorten worden bijvoorbeeld ingezet voor het lokale bedrijfsnetwerk met computers en randapparatuur zoals printers en scanners. Het Wi-Fi accespoint krijgt een eigen poort om zo de draadloze gebruikers van het bedrijfsnetwerk te scheiden. Dit kan zowel via een fysieke poort op de firewall of via VLAN. Dit is beslist aan te raden gezien het grote aantal IoT (Internet of Things) apparaten dat tegenwoordig via Wi-Fi met internet verbinding maakt. Denk daarbij aan audio-apparaten, koffiemachines, thermostaat, VOIP telefoons en beveiligingscamera's. Voor elk netwerksegment kunnen verschillende regels aangemaakt worden met eigen IP-reeksen.

Externe werkplek

Voor thuiswerkers is er een veilige VPNcliënt beschikbaar die via een beveiligde verbinding een aansluiting met het bedrijfsnetwerk aanmaakt. Medewerkers kunnen via de functie  'Verbinding met extern bureaublad' gemakkelijk thuis werken en gebruik maken van de faciliteiten van het kantoor zoals gedeelde netwerkschijven en printers.

Onze firewall partners:

SophosSophos
KerioKerio

Managed firewalls advies?

Neem contact op

Een firewall kan veel verschillende taken afhandelen, zoals:

 • DHCP server
  Deelt IP-adressen uit aan alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk.
   
 • DNS server
  Zoekt bij de namen van computers het bijbehorende IP-adres.
   
 • Malware protectie
  Beveiliging tegen software dat gevoelige informatie wil verzamelen of toegang geeft tot computersystemen.
   
 • Web protectie
  Gelaagde bescherming voor alle gebruikers aangesloten op het web.
   
 • Anti-Virus
  Probeert virussen te identificeren, tegen te houden en te verwijderen.
   
 • Anti-Spam
  Spamprotectie voor Microsoft Exchange e-mailservers door gebruik te maken van ondermeer zwarte lijsten met adressen van geblokkeerde e-mailservers (Composite Blocking List).
   
 • VPN
  Geeft medewerkers de mogelijkheid om ook thuis op een veilige manier verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk.

Wij beheren na installatie de firewall op afstand en houden de software up-to-date. Poorten voor nieuwe applicaties kunnen eenvoudig toegevoegd worden. Vervolgens kan een helder inzicht worden verkregen in de beveiliging en het netwerkgebruik.

Demo login Kerio Control (Firewall)

Tags

firewall
anti-virus
spyware
spam
web filtering
IoT
VLAN
WAN
VoIP
VPN
DHCP
DNS
malware
Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.