Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Header Slider

Vaak verwerken we in websites een sfeerbeeld dat terugkeert bovenaan pagina's. Dat kunnen ook verschillende beelden voor verschillende pagina's zijn, of zelfs meerdere sfeerbeelden boven één pagina. In het laatste geval zullen de beelden gaan rouleren. Je kunt die beelden zelf beheren met de module Header Slider in Buildix.

Afbeeldingen

Allereerst is het handig om de afbeelding (of afbeeldingen) die je wilt gaan gebruiken al klaar te zetten in Bestandsbeheer. Maak er een speciaal mapje voor aan, bijvoorbeeld een mapje Header Slider; dan is/zijn de foto('s) straks gemakkelijk terug te vinden en te koppelen. Voor de Header is het van belang dat de foto's die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn. Wie zorgt dat de foto in ieder geval 2000 pixels breed is, heeft zeker een header die scherp kan worden weergegeven. Als een te kleine plaatje/foto wordt gebruikt, zal deze worden uitgerekt omdat het een redelijk grote oppervlakte moet beslaan. Dit gaat uiteraard ten koste van de scherpte van de foto/ het plaatje. Hoe kun je zien of je foto die 2000 pixels breed is? Dat kun je zien door op de foto op de rechter muisknop te drukken. Er klapt dan een menuutje open, met onderin Eigenschappen. Dit zijn de eigenschappen van de foto. Hier kun je ook de afmeting van de foto vinden. Hoe groter de header, hoe breder het aantal pixels moet zijn. Met een 2000 pixels brede foto zit je safe, maar vaak kan ook al een foto vanaf 1600 pixels breedte gebruikt worden.

Geef goede Headertitel

Onder de module Header-slider maak je een mapje aan. Handig om dit mapje Algemeen te noemen. Het mapje is voor de structuur (zie het als een soort kapstok). In dit mapje kun je je sliders aan gaan maken door een nieuw item toe tevoegen. Zie links bovenin het plusje Nieuw (+N). Geef je Header een titel (verplicht). Doe dit weloverwogen. Dit moet een goede naam zijn, want verderop in het proces heb je de naam weer nodig. Je moet 'm ook gemakkelijk terug kunnen vinden. Gewoon 1 of 12 of iets anders niet gemakkelijk herkenbaars, is daarom hier niet handig. Ik noem in dit voorbeeld mijn Header Herfstsfeerbeeld.

Optioneel (stellen we niet voor alle gebruikers in, dus niet voor iedereen zichtbaar): Selecteer nu waar de tekst moet komen in de Header. Bijvoorbeeld links of in het midden, enzovoorts.

Dan kun je de foto erbij zoeken die je als Header wilt hebben (geldt weer voor iedere gebruiker). Bladeren in Bestandsbeheer. Als het goed is, heb je de foto snel gevonden als je deze al hebt klaar gezet zoals we in de eerste zin van deze beschrijving adviseerden. Dan kun je in Inhoud een stukje tekst invullen. Liefst geen heeln verhaal, maar een kort zinnetje of woord.

Beperkte opmaakmogelijkheden

Optioneel (stellen we niet voor alle gebruikers in, dus niet voor iedereen zichtbaar): Je kunt de tekst in de header beperkt vormgeven. Bijvoorbeeld een titel, subtitel en een linkje (maken) ergens naartoe. De opmaakmogelijkheden zijn beperkt, omdat het niet een hele 'kermis' moet worden in de Header. We adviseren het beknopt en overizhtelijk te houden. Een linkje naar een pagina is soms wel heel leuk. Bijvoorbeeld een link naar de contactpagina (bijvoorbeeld: Kop: Herfst, Subtitel: Nieuw Herfstmenu, Linkje: (onder de woorden:) Probeer het uit. Het linkje linkt de bezoeker van de pagina door naar de contactpagina met de adresgegevens).

Plaatje!

Nu is de slider gemaakt. Maar nog niet gepubliceerd.

Slider publiceren/koppelen

We geven onze gebruikers/klanten de vrijheid om per webpagina te bepalen welke slider(s) ze willen hebben. Dit moet dus per pagina handmatig worden aangegeven. Eén van de manieren om dit te doen is terug te gaan naar de module Pagina's. We geven weer een voorbeeld. Ik wil een Header koppelen aan mijn pagina Herfstaanbieding. Dan ga ik naar de pagina Herfstaanbieding. Onder het tabje afbeeldingen kan ik mijn Header koppelen (Afbeeldingen is te vinden als derde tab, naast Algemeen en Link). Je ziet hier dan foto-album en daaronder Slideskoppelingen. Uiteraard moeten we die laatste hebben. Hier tik je de Headertitel in die je eerder had bedacht. In mijn geval Herfstsfeerbeeld. Door de eerste letters in te tikken in dit invulveld kun je deze gemakkelijk terugvinden (en begrijp je ook meteen waarom 1 of 12 niet zo'n goed idee was als Headertitel, zo uniek mogelijk is prettig). Door Herfstsfeerbeeld te selecteren, koppel ik de gemaakte Header onder deze naam. Erop klikken is dus toevoegen! Je kunt hier meerdere Headers koppelen door voorgaande stap een aantal keer te doen. We adviseren maximaal 5 Headers te koppelen per pagina, liever minder. Dit ivm laadtijd van de site. Je maakt de website zwaarder met heel veel Headers.

De andere manier om je Header te publiceren is via de Header die je hebt aangemaakt....................................

Hele Header is link

Je kunt ook de hele Header een link laten zijn. Hoe doe je dat? Als je tabje Algemeen (dus de eerste pagina) helemaal hebt ingevuld zodra je een nieuw Item hebt aangemaakt, kun je dit bij tabje Link (naast Algemeen en Afbeeldingen) regelen. Vul Ja in bij Maak link van item. Vul ook Ja in bij Openen in nieuw venster. En vervolgens de URL (oftewel het webadres) waar je naar wilt doorlinken.

Je hebt nu (een) Header(s) aangemaakt!

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.