Ondersteuning op afstand

Ondersteuning op afstand

Om uw computer, telefoon of tablet beveiligd op afstand over te nemen om ondersteuning te bieden, is het handig om Teamviewer te downloaden. Al in het bezit van Teamviewer? Ga dan verder bij stap drie.

Vijf eenvoudige stappen:

  1. download Teamviewer via onderstaande knop;
  2. het gedownloade bestand uitvoeren of installeren;
  3. opstarten van Teamviewer (Reto Support);
  4. Geef ID op het scherm door via telefoonnummer: 035 - 603 23 05;
  5. wij kijken nu mee. Je kunt precies zien wat we doen en hoe de muis beweegt.

Downloaden

Ondersteuning
op afstand

Fotoalbum

Een webpagina waarop je fotoalbums kunt bekijken, misstaat op veel websites niet. Ook daarvoor hebben we in Buildix een module.

Fotoalbum maken in Bestandsbeheer

We beginnen voor het maken van een fotoalbum weer in Buildix. Daar moet allereerst een fotoalbum worden geupload. Als je op Bestandsbeheer links in het menu klikt (je ziet dan alle mappen met bestanden die er al zijn),  kun je ook zelf een mapje aanmaken voor een nieuw album. Naast Uploaden (+ N) staat het symbool van een zwart mapje (zie het plaatje onder kop Bestandsbeheer: + Uploaden (N) ). Als je hierop klikt, kun je een nieuw mapje aanmaken. Dit is handig want dan heb je de foto’s van één onderwerp meteen bij elkaar. Dat is ook weer gemakkelijk terug te vinden. Herhaal dit proces meerdere malen als je meer fotoalbums wilt maken.

Afbeeldingen uploaden

Als je een mapjeaanklikt dat je net hebt aangemaakt kun je hierin gewoon de afbeeldingen die je wilt uploaden schuiven. Je zult zien dat er dan een zwart, wat doorzichtig scherm overheen schuift. Automatisch belandt de selectie foto's (bijvoorbeeld vanuit Verkenner) in jouw net aangemaakte fotoalbum.

Fotoalbum maken in Module

Ga vervolgens naar Fotoalbums onder Modules. Maak hier een map Algemeen aan. Hieronder gaan je albums komen. Zie het als een paraplu-map. Dus als je doorklikt op Algemeen kun je nieuwe items (dit zijn de fotoalbums) aan gaan maken door op Nieuw + (N) te drukken linksbovenin. Geef je fotoalbums dezelfde naam als dat je ze gegeven hebt in Bestandsbeheer.

Item invullen

Even per item/fotoalbum: Geef een titel in Algemeen. Kopieer de titel naar het vakje Unieke URL. Het is handig dat dit precies dezelfde naam heeft. Zeker ook voor zoekmachines die straks jouw website analyseren en ranken aan de hand van de structuur. Als URL's niet overeenkomen met de inhoud, kan een zoekmachine deze moeilijk interpreteren wat zorgt voor een lagere ranking in de zoekresultaten. Selecteer Ja onderin bij Publiceren, en geef de datum aan die erbij moet komen te staan (kan publicatiedatum zijn, maar bijvoorbeeld ook de datum van het evenement waarover het fotoalbum gaat).

Selecteren

Je bent nu nog niet klaar. Ga naar het tweede tabblad Fotoalbum. Selecteer onderin eerst het fotoalbum vanuit Bestandsbeheer door op het pijltje naar beneden te drukken. Een pop-up-scherm verschijnt met een zoekregister van Bestandsbeheer van Buildix. Rechts kun je bijvoorbeeld je eigen gemaakte map zoeken, of andere mappen (zoals upload 2018). De link ‘Recent toegevoegd meteen eronder is ook een handige link, want dan vind je de laatst toegevoegde bestanden. Klik op het album dat je wilt hebben. Soms duurt het laden even. In principe hoef je hier niet op te wachten. Uiteindelijk verschijnen de foto's van het album (de eerste aantal) in het veld hier.

Daarna moet je erboven nog een cover voor het album selecteren. Dat doe je door hier te bladeren. Je bladert dan door het album wat je net geselecteerd hebt. Klik op de foto die je wilt hebben. Soms duurt het laden even. In principe hoef je hier niet op te wachten, maar wellicht is dat wel handig als je geen naam of nummer weet van de benodigde foto. Links onderin verschijnt de foto die je geselecteerd hebt (ook hier hoef je in principe niet op te wachten). Je moet alleen nog even zelf op de knop Selecteren eronder klikken. Je ziet de foto dan verschijnenin dit veld.

Je bent klaar als je Opslaan+ Afsluiten kiest. Of alleen Opslaan. Het is slim je website erbij te houden en meteen te kijken wat er allemaal verandert bij elke actie die je doet in Buildix (gebruik F5 om je webpaginasteeds  te verversen).

 

 

 

 

Reto B.V.
Nieuwegracht 13
3763 LP Soest

035 - 603 23 05 (ma t/m vr 08.30 tot 17.30)
info@reto.nl

Wist u dat?

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren via de zoekfunctie op onze website. U treft de zoekfunctie rechts in onze hoofdnavigatie.
Reto ooit begonnen is als internetbureau, maar tegenwoordig ook diensten aanbiedt in de vorm van fotografie, netwerkbeheer, hardware en narrowcasting.